Han blir ny VD för Borlänge Energi

19 oktober 2020

Mats-Erik Olofsson, 56 blir ny VD för det kommunala bolaget Borlänge Energi. Han kommer senast från tjänsten som VD för Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.


Mats-Erik Olofsson och Lena Lagestam. Foto: Borlänge Energi

– Jag är mycket glad över att kunna berätta om vår rekrytering, säger styrelseordförande Lena Lagestam.

Mats-Erik Olofsson hemmahörande i Västerås har varit VD för Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö under sex år. Ett bolag med en verksamhet liknande Borlänge Energis men med närmare 600 medarbetare. Han har också bland annat arbetat inom Alpiq koncernen som är ett ledande energiföretag i Schweiz. På meritlistan har han också uppdraget som VD för ett av Alpiqs bolag i Finland, Energiakolmio Oy som jobbar med tjänster inom energieffektivisering, portföljförvaltning och elupphandling. Mats-Erik Olofsson har också en bakgrund med många år inom Vattenfall där han bland annat varit VD för Vattenfall Power Management AB i Sverige och Vattenfall Europe Power Management GmbH i Tyskland.

– Mats-Erik Olofsson har erfarenhet av den breda verksamhet som Borlänge Energi har. Han har dessutom aktivt jobbat med frågor som hållbarhet, cirkulär ekonomi och framtidens energi, konstaterar Lena Lagestam. Jag ser det här som en riktig topprekrytering.

Rekryteringsprocessen har varit omfattande, med så många som 102 sökande.

– Det är otroligt kul att så många kompetenta personer varit intresserade av att jobba hos oss, fortsätter Lena Lagestam. Det säger mig att vi har en fin verksamhet där vi i många avseenden ligger i framkant. Det är tack vare våra fantastiska medarbetare som vi är en sådan attraktiv arbetsplats. Vi har haft ett turbulent år med ett antal stora förändringar. Nu är vi redo att satsa framåt och jag är övertygad om att Mats-Erik Olofsson är den VD som kan leda bolaget vidare in i 2020-talet.

– Borlänge Energi är ett intressant företag, instämmer Mats-Erik Olofsson. Den breda verksamheten och viljan att ligga långt framme inom samtliga områden gör att jag ser stora möjligheter att medverka till att utveckla bolaget och dess medarbetare och dessutom bidra till en positiv utveckling av Borlänge.

Den 1 november tillträder Mats-Erik Olofsson tjänsten som VD för Borlänge Energi.

EPiTrace logger